Természetesen nem vagyok muszlim, de az arab édességeket nagyon szeretem. Ilyet Berrak és Esat barátainknál ettem először, és azóta izgatja a fantáziámat. Illatos, gusztusos, édes-mézes mámor, méltó megünneplése a nagy böjt végének (na nem mintha Berrakék tartották volna a böjtöt :)).
A recept Zainabtól és nővérétől, Meedotól származik, köszönet érte.
Hozzávalók
- a tésztához:
- 255g liszt
- 30g teljes kiőrlésű liszt
- 5g élesztő
- 56g cukor
- 350ml tej
- 350ml víz
- a töltelékhez:
- 470ml tej
- 75g kukoricakeményítő
- 60-90ml gaimar vagy tejszín
- 70g cukor
- 60ml rózsavíz
- 30ml vanília
- aprított natúr pisztácia
Elkészítés
-a tészta:
- A tészta hozzávalóit összekeverem, majd állni hagyom kb. 40 percet.
- Apró palacsintákat sütök, de csak az egyik oldalukat sütöm meg. Ha szép buborékos a felszíne, akkor van kész.
- Amíg a kis palacsinták kihűlnek, elkészítem a krémet.
- -a krém:
- A keményítőt összekeverem a tejjel és a cukorral, majd lassú tűzön folyamatosan keverve felforralom amíg jól besűrűsödik. Ezután belekeverem a többi hozzávalót
- Felhasználás előtt jól lehűtöm.
- A kihűlt tésztákat egyenként félbehajtom és a feléig összenyomom kicsit, hogy ne nyíljanak szét.
- A tölteléket nyomózsákba teszem, majd megtöltöm a kis tésztazsebeket. (Jelen esetben elszakadt a nyomózsákom és kanalaznom kellett a krémet.)
- Ha kész, aprított pisztáciába mártom őket és mézzel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Szólj hozzá!