2009. szeptember 3., csütörtök

Spenótos-sajtos tekercs


Ez egy nagyon finom, egyszerű, gyors és olcsó harapnivaló, pont ezért ideális előételnek, vagy sörkorcsolyának. A variációk száma itt is végtelen, lehet a töltelék sonka, feta, aszalt paradicsom, chili, grillezett padlizsán, articsóka, stb.



Hozzávalók:
  • leveles tészta
  • 1 db tojás + 1 ek víz
  • 30 dkg párolt baby spenót
  • Muenster sajt (reszelve), de bármilyen könnyen olvadó sajt megteszi
  • Parmigiano Reggiano ízlés szerint
  • 1 csokor zöldhagyma (felkarikázva)
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
  1. A leves tésztát megkenem a felvert tojás és víz keverékével, majd sorban megszórom a spenótlevelekkel, a zöldhagymával, a sajtokkal és a fokhagymával.






  2. Feltekerem, majd a rudat kb. másfél cm-es, de inkább kisebb korongokra vágom.






  3. A korongok tetejét szintén megkenem tojással, majd 200 C fokra előmelegített sütőben szép barnára sütöm. Ez kb. 15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!

Lisztes ropogós   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP