Annyit mondhatok, hogy ez a süti csak mélyítette az áfonyaimádatomat.
Hozzávalók:
- áfonya
- 100g finom kristálycukor
- 125g liszt
- csipet só
- 3 felvert tojás
- 200 ml tej
- 100ml tejszín
- fahéj, ízlés szerint
- Az áfonyát beszórom 50g fahéjjal elkevert cukorral, majd legalább fél órát állni hagyom.
- Kivajazom a sütőformákat és elrendezem bennük az áfonyaszemeket.
- A lisztet összekeverem a sóval, a maradék cukorral és a 3 jól felvert tojással, eldolgozom, majd hozzáadom a tejet és a tejszínt, és azokkal is alaposan elkeverem.
- Ráöntöm a tésztát az áfonyákra, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on 35-40 percig sütöm őket.
- Amikor langyosra hűltek, megszórtam a falatokat porcukorral, kellett nekik. :-)
Dominó tészta!
VálaszTörlésTetszik ez a forma.
VálaszTörlés