2009. június 11., csütörtök

Pesztós-paradicsomos lepény


Ehhez aztán tényleg nem kell sok, hamar megvan és finom. Ideális váratlan vendégeknek és apróbb formában előételként is megállja a helyét. De persze csak úgy simán sörikével is...



Hozzávalók:
  • leveles tészta
  • paradicsom
  • cukkini (opcionális)
  • pesztó
  • kakukkfű
  • bors
  • tojás a kenegetéshez
  1. A leveles tésztát kiengedem és a kívánt méretűre/formájúra vágom.
  2. A lapocskák széleit éles késsel rácsosra karcolom.
  3. A széleket lekenem tojással.
  4. A széleket leszámítva bőségesen megkenem a tésztalapokat pesztóval.
  5. Erre vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat, vagy felváltva paradicsom és cukkini karikákat teszek.
  6. Megfűszerezem őket sóval, borssal és friss kakukkfűlevelekkel.
  7. Előmelegített sütőben 200 C fokon szép barnára sütöm. Kb. 15-20 perc és kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!

Lisztes ropogós   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP