2009. május 25., hétfő

Pain de Champagne – épi (kalászkoszorú)


A tészta a szokásos és ennél a formánál is hasonlóan kell eljárni, mit a sima kalásznál, de itt a kiindulási forma nem bagett, hanem karika. Ugyanúgy kalászként kell bevágni, csakhogy itt nem egyik és másik oldalra helyezzük ki a szemeket, hanem mindig kifelé. Szerintem az ilyen típusú kalászkazal is mutatós, bármilyen asztalon.





Alább látszik, hogy megpróbáltam ki és be is hajtani, de a kétirányú változat nekem nem tetszett annyira, mert belül nagyon összetorlódtak a szemek, hiába vágtam kisebb és nagyobb szemeket felváltva.


1 megjegyzés:

  1. Most már tudom, mivel fogok domborítani a nyári kerti partin Pistiéknél!

    VálaszTörlés

Szólj hozzá!

Lisztes ropogós   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP