2009. szeptember 5., szombat

Fehér kenyér rozmaringgal, parmezánnal és olívával, majdnem dagasztás nélkül


Ez a tészta megint csak elfoglalt napokra való, mint minden olyan tészta, amivel nem kell sokat foglalkozni. Ez a kenyér, nagyon erőteljes rozmaring illatot áraszt, nem meglepő módon ez az ízében is visszaköszön. Ezenkívül határozottan érezni a parmezán jellegzetes aromáját, ettől olyan sötét és vastag a kenyér héja, hisz a sajt is szép barnára és ropogósra sül benne. Ez nálunk nem a mindennapok kenyere, inkább partifalatoknak, előételeknek ágyazok meg vele. Sajttal, paradicsommal, lila hagymával, gombával, szendvicskrémekkel megkenve, vagy tapenade-val, bruschetta-nak, vagy egyszerűen csak olajba/ecetbe mártogatni is kiváló.
Ha valaki nem kedveli annyira, a rozmaring erőteljes, aromás, kissé fanyar ízét, tegyen a tésztába kevesebbet, akkor nem lesz olyan átütő a hatás.

2009. szeptember 3., csütörtök

Spenótos-sajtos tekercs


Ez egy nagyon finom, egyszerű, gyors és olcsó harapnivaló, pont ezért ideális előételnek, vagy sörkorcsolyának. A variációk száma itt is végtelen, lehet a töltelék sonka, feta, aszalt paradicsom, chili, grillezett padlizsán, articsóka, stb.

Lisztes ropogós   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP